Förort

– Förort, skriker dottern. Du är inte klok.

– Jo, det finns fördelar med att bo i en förort, säger jag. Tänk att sova med öppet fönster utan att störas av trafikbuller och så finns det skog bakom knuten och badsjöar.

– Jag vill inte bo i en jävla förort med en massa invandrare.

Jag upplyser henne om att både hennes pappa och hennes mamma (ich) är invandrare och att hon rent statistiskt också räknas dit.

– Ja, men bland en massa äckliga förortsungar då, kontrar hon.

Jag berättar lugnt att mina syskon och jag växte upp i en arbetarförort långt utanför stan.

Hon tittar misstänksamt på mig.

– Kanske här då, säger jag och pekar på kartan. Det är nästan innerstan.

– Där finns ingen tunnelbana.

– Jo, man går till tunnelbanan på en kvart. Annars finns det buss.

– Gå en kvart. Du är inte klok.

– Då får det vara trångt i innerstan, säger jag och suckar.

Den vuxne sonen lägger sig i diskussionen och säger:

– Men mamma, jag då? Jag ska ju börja plugga. Var ska jag bo?

Vet någon hur man gör för att vinna fem miljoner?

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.

4 reaktioner till “Förort”

  1. hehe jag känner igen situationen, mycket övertalning har det krävts ifrån mor min för att jag ska gå med på att flytta förr i tiden.
    ge inte upp 🙂

  2. Zu viel Weissbier – det vore nåt. Tyvärr har jag bara drabbats av en halsinfektion och ligger nere ett tag, bokstavligen. Dessutom lider jag av akut inspirationslöshet och blir bara deprimerad när jag tänker på hur den här bloggportalen utvecklats, både tekniskt sett och innehållsmässigt. Förutom er trogna vänner är det ingen heller längre som överhuvudtaget bryr sig om att läsa det jag skriver, så jag funderar över att göra mejlutskick i stället. Kort sagt: jag är lite deppig. Men det kanske går över snabbt.

    Jagt har tyvärr inget tips att ge. Jag har alltid bara bott i förort i Stockholm, förutom under en kort period i början. Men den kommer jag knappt ens ihåg. Att bo i Stockholm är för mig att bo i förort. I stan bor man inte, där handlar man och där jobbar folk. Så ungefär.

  3. Här kvittrar fåglarna, sjön ligger 500 meter nedåt i skogen och ändå är det bara 4 minuter till T-banan och 8 till Söder! Bättre kan det inte bli. Du har för resten en award på min sida. Lycka till med övertalningen och gör dig en skön lördag! // maluca

  4. Har ju själv bott i ”Bagis” för måååånga år sen. Jag tycker ju mycket om närheten till naturen, som fanns där – då i alla fall… Men de yngre vill ha tillgång till nattlivet – helst runt knuten. Och DET är något jag hellre tar bussen till, numera från Hisingen, för att kunna njuta av TILLFÄLLIGT.

Kommentarer är stängda.