Mästaren och Margarita

Jo, Margarita är min favoritdrink, men det är inte vad pjäsen Mästaren och Margarita på Stadsteatern handlar om. Den handlar om vad (?) frågar man sig först, men jo, visst, den skrevs ju under Sovjetregimen och kritiken mot hela systemet och hur det formar människorna är ganska tydlig. (Men visst finns det likheter med den berömda kulturmaffian i Sverige?) Pjäsen är också en tokig historia som svänger än hit och dit och det gör den inte så enkel att förstå. På Stadsteatern kommer den att spelas under våren och genrepet jag såg igår var en kul upplevelse med utomordentligt skådespeleri, härlig orkester och fantasifull scenografi.

I dag är det alla hjärtans dag och om ni ska ut på dejt och vill gå på bio kan jag rekommendera filmen Försoning som är en välspelad historia som överraskar ända till slutet.

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.