Mamma svarar i mobilen

Min dotter har en sketch som hon sedan i höstas ibland spelar upp för sina väninnor. Den heter ”Mamma svarar i mobilen”. Mobilen ringer och låten You are so sexy… (Som naturligtvis dottern har lagt in som ringsignal och nu törs jag inte byta för hur ska jag då fatta att det är min telefon som ringer?) spelas upp, mamma letar i fickorna och i alla väskor, runt, runt far hon och säger: ” Är det min mobil?” och ”Var är den?” När ”mamma” hittar mobilen har den slutat att ringa. Hon håller den då först nära och sedan så långt ifrån som armarna räcker och säger: ”Oj, vilken knapp ska jag trycka på nu?” och ”Vem var det som ringde?” och vänder sig till någon i familjen och säger: ”Hur gör man?” och ”Jag ser inte. Var är mina glasögon?” Sen måste lampan tändas och glasögonen hittas och då ringer telefonen igen. Stress stress. Hjälp! Tryck, tryck på knapparna och sen: ”Nej, jag tryckte bort samtalet!” och sen ”Vad ska jag trycka på nu?” och ”Hur var det nu igen?” Då ringer telefonen igen och hennes kompisar vrider sig av skratt….

Jag bjuder på detta och spelar gärna med som pantad mamma för det finns ju inget bättre än glada tonåringar. Idag lyckades jag dessutom glädja en av mina killklasser då jag hade telefonen med  mig till lektionen eftersom jag hade glömt klockan hemma. De flinade roat när You are so sexy… började skrälla fram ur min ficka. Härligt att kunna glädja en hel klass!

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.

6 reaktioner till “Mamma svarar i mobilen”

  1. HAHA! min mamma är precis sådär när hennes mobil ringer, hade kunnat vara en exakt beskrivning av henne 😀

  2. Mobiltelefoner är komplicerade. Det är tur att det finns brukshandvisningar till dem. Vore ännu bättre ifall alla telefoner fungerade likadant.

  3. Haha, skön historia!

    Jag hade en kompis som hade en ringsignal som lät som ett bräkande får. Pinsamt värre för henne när mobilen ringde under lektionen. You are so sexy är nog bättre ;))

Kommentarer är stängda.