Lycklig gravad lax, recept

Visste du att man blir lyckligare av gravad lax? Jo, det är bevisat att omega 3- fettsyrorna som finns i mängder i laxen får hjärnan att fungera bättre och till och med botar depressioner. Om du vill äta gravad lax på påskafton bör du göra så här redan i dag:

  • 1 kg laxfilé i två delar (den måste ha varit fryst)
  • 2 tsk hel vitpeppar
  • 4 msk socker
  • 4 msk salt
  • dill
  • tät plastpåse

Krossa pepparkornen grovt och blanda med salt och socker. Gnid in laxen med blandningen och lägg delarna mot varandra med dill emellan. Stoppa ner i en plastpåse och slut igen den. Lägg på ett fat i kylskåpet med en tyngd på t.ex. ett mjölkpaket. Vänd på laxen två gånger per dag i två dagar. Servera med kokt potatis, hovmästarsås och sallad. GLAD PÅSK!

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.

8 reaktioner till “Lycklig gravad lax, recept”

  1. Danke gleichfalls :))) Vi får träffas efter påsk då, förmodligen den 4 april, men vi kan och ska väl höras närmare om det innan det är dags.

  2. ja men i så fall kan vi säkert klämma in en extraträff under lovet. vi kan väl keepa i touchen, som det heter på svenska.

Kommentarer är stängda.