Paddling och Skurtmackor

En liten sädesärla satt på bryggan och tittade förundrat på mig när jag bar ner kajaken tidigt i morse. Himlen var blå och när jag gled ut från bryggan på det spegelblanka vattnet tänkte jag att detta måste vara den sanna lyckan; att paddla mitt i stan en vardagsmorgon i maj.

Hemma väntade dottern med halsont och feber så innan jag cyklade vidare till jobbet kokade jag Pau dárco te med en sked Manukahonung i samt gjorde några Skurtmackor. De är tradition hos oss när man är sjuk sedan sonen var i treårsåldern och såg Skurt på TV rekommendera varma mackor med pressad vitlök och ost vid förkylning.

Kanske borde jag som enligt mina barn är hypokondriker också äta några vitlöksmackor för jag måste erkänna att jag oroar mig mycket för att jag i morgon ska vakna upp med tjock hals så jag knappt kan prata. Jag ska nämligen föreläsa för 35 svensklärare i Gävle i morgon kväll om ”Hur man får igång svaga läsare.” samt visa upp läromedlet Tackla, läsförståelse, skönlitteratur som jag har varit med om att skriva. Just nu undrar jag mest själv hur fan man gör när man får igång svaga läsare, när jag inte spelar upp olika skräckscenarion i mitt huvud; ryggskott, halsont, tappar rösten, missar tåget, tappar minnet o.s.v., men sen tar jag ett djupt andetag ”TIEF ATMEN!” och rensar hjärnan från alla negativa tankar och bestämmer mig för att om jag bara försöker att göra mitt bästa så går det bra.

Och till alla mina kära flickor i åk 3 som väntar på att fröken ska lägga ut bilderna jag tog på mösspåtagningen 30/4 kan jag bara säga: ”Fröken är en otroligt klantig fotograf. Det är tur att sonen inte har ärvt den ådran.”

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.

5 reaktioner till “Paddling och Skurtmackor”

  1. Oj, vilken lycka att paddla i sta’n! Måste prova det nå’n gång. Och oj, vilket mod att hålla föreläsning. Min svagare sida tyvärr… Ja, vi måste absolut ses snart! // maluca

  2. Det bästa med att inte plugga längre är att slippa hålla föreläsningar ^^ Inte min starka sida.

  3. Det kommer att gå alldeles strålande med föreläsningen. Du har ju träffat på några svaga läsare med åren så du vet ju vad du pratar om!Lycka till! Kram

  4. Diktator låter som ett passande namn. Hur dansar man där?

    Tja, du kommer säkert ihåg ”Tanz den Mussolini” med DAF från början av 80-talet? Den, hela kvällen, fram och tillbaka.

Kommentarer är stängda.