Läckraste schlagerglasstårtan!

I kväll blir det schlagerfest hos väninnan. Jag har lovat att ta med mig efterrätten och tar med mig den godaste glasstårtan. Receptet fick jag av min syrra för många år sedan. Här:

Marängbotten: 80 gram valnötskärnor (c:a 20 st hela), 75 g mörk blockchoklad, 4 äggvitor, 1½ dl strösocker.

Glass: 3 äggulor, ½ dl florsocker, 2 tsk vaniljsocker, 3 dl vispgrädde

Garnering: Bär eller annan frukt t.ex. jordgubbar, hallon och kiwi.

Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en form med löstagbar kant, c:a 24 cm i diameter. 2. Finhacka valnötter och blockchoklad. 3. Vispa äggvitorna hårt. Vänd ner socker, valnötter och choklad i äggvitorna. Bred ut smeten i formen och grädda mitt i ugnen i c:a 25 minuter. Låt svalna. 4. Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker pösigt. Vispa grädden och vänd ner den i äggsmeten. Häll smeten på den kalla marängbotten. Frys in. 5. Vid servering: garnera med frukt eller bär.

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.

En kommentar till “Läckraste schlagerglasstårtan!”

  1. Den tårtan brukade jag göra förut, skitgod på ren svenska!!! ursäkta min dåliga respons här på sista tiden… nu är vi i alla fall kallade till OT på torsdag den 29 från klockan 17.88. Skulle vara kul om du kan komma förbi en sväng! // maluca

Kommentarer är stängda.