Kändisfest utan namn

Jag var bjuden på fest i går och för säkerhets skull kollade jag med värdparets dotter om någon fyllde år och om det skulle komma många. ”Nej då, ” svarade hon ”det är bara en enkel sommarfest och det kommer nog bara 80 personer.”

För mig är 30 många….

   Glad i hågen svävade jag in på festen och den första jag fick syn på var megaidrottsstjärnan. Är inte du på OS? tänkte jag, men kom på att hon slutat. Sen dök en rad bekanta ansikten upp för där var kända politiker, (och antagligen Säpo-gubbar), tv-kändisar, skådis med liten pojkvän, manusförfattare, bestsellerförfattare, tidningschefer, advokater, journalister och lite annat folk som jag kände igen ansiktena på, men inte kunde passa ihop med något namn. För tyvärr är det så med mig att jag i princip aldrig glömmer ett ansikte, men har oftast inte en susning om namnet. Och kanske just därför fick många av dem och jag både trevliga samtal och glada skratt ihop.

På tal om det där med namn så ligger det väl i släkten att inte veta vad någon heter. Mina kära föräldrar har oftast svårt att minnas vad folk runt dem heter så de är och var fenor på att hitta på träffande beskrivningar så att alla ändock vet/visste vilka de menar/menade. Vad sägs om Comfortfamiljen som var en familj med alltid nytvättade likadana träningsoveraller som doftade, ja just det… Comfort, andra blev kallade Tjugotusen p.g.a. husvagnens kostnad och då ska ni veta att förr i tiden fick man en mycket exklusiv husvagn för tjugotusen. Tjocksmockarna behöver väl ingen förklaring och att TV-gubben var filmfotograf på TV är kanske enkelt att gissa. Andra blev kallade för Taxtanten och Hon med tänderna och så var det en stackare som kallades för Arselpetaren och honom var det kanske lite synd om.

I morgon börjar mina elever i skolan och en mängd nya namn ska passas ihop med nya ansikten av mig.

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.

2 reaktioner till “Kändisfest utan namn”

Kommentarer är stängda.