Motion, schmaltz och öl

Tjejgåing”tävlingen”, Årstaviken runt gick på rekordfart i går. Kollegan och jag kom för ovanligheten iväg i första startgruppen ”gå fort” så vi älgade i väg rätt bra med en hel hop andra tanter. Det började regna under ”loppet” så då ökade vi farten för att inte bli så våta. För er som är helt borta när det gäller motionstävlingar kan jag berätta att Tjejgåing är en tävling där alla som går runt banan (i det här fallet Årstaviken runt = 8 km), får pris i form av medalj, något att äta + någon ”bra ha” grej med reklam på. I går fick vi en liten söt röd plastask med plåster i som kan vara bra att ha när man är ute och vandrar. Fler priser lottades ut och vi från min skola trodde som vanligt att vi skulle vinna något fint, men det gjorde vi inte i går heller.

Efter ”loppet” gick vi till Moldau för en matbit och en stunds samvaro. På menyn fanns det bröd med schmaltz och lök som jag gladeligen beställde tillsammans med en tjeckisk öl. Det smakade, men jag tycker nog att de skulle behöva min mamma där i köket på Moldau för att få schmaltz och bröd att smaka riktigt rätt.

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.

4 reaktioner till “Motion, schmaltz och öl”

  1. Precis, jag tycker också att schmalzen (schmalzet?) på Moldau är lite lite mesig(t), men å andra sidan bättre än det tomma gapande ingenting man annars får i Sverige när man nån gång är sugen på denna delikatess.

Kommentarer är stängda.