Bedragaren

I går kväll såg vi filmen Bedragaren som visas på biograf Zita i Stockholm. En sevärd film om en av interpol efterlyst ungersk man som bedrar godtrogna människor världen över. Till Malmö kom han över vattnet utklädd som katolsk biskop, i Israel var han rabbin och diamanthandlare, i Ungern var han simlandslagets ledare till OS i Barcelona, men drog med lagets pengar och medaljer efter avslutad tävling.

Denna fängslande och intressanta film är gjord av Åsa Blanck och Johan Palmgren och värd att lägga både 85 kronor och två timmar av sin tid på. Filmen väckte så många frågor att sambon när han kom hem gick ut på internet för att läsa mer om bedragaren i ungerska tidningar och senare konsulterades också en släkting i Ungern som kunde berätta mer eftersom ungersk tv tidigare engagerat sig i fallet. Allt om bedragaren kommer inte fram i filmen, men tillräckligt mycket för att den ska vara fängslande. Se den om du kan!

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.