Kanottävling och favoritdikt

Och så hamnade jag återigen, efter 25 års uppehåll, på en kanottävling som funktionär. I blåsten på bryggan höll jag på att förfrysa fingrarna medan jag skrev in placeringarna på deltagarna. Inte kan man tro att jag bara för två dagar sedan paddlade barfota utan kapell med uppkavlade ärmar. Idag behövdes både mössa, varm tröja, vindtät jacka och vantar.

Hemma i värmen läser jag min favoritdikt av Eeva Kilpi:

Säg till om jag stör,

sa han när han steg in,

så går jag med detsamma.

Du inte bara stör,

svarade jag,

du rubbar hela min existens.

Välkommen.

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.

3 reaktioner till “Kanottävling och favoritdikt”

  1. Premiären är enligt SF:s hemsida den 17 oktober, men Goethe har specialvisning på Park den 16:e. Det är jag bombsäker på. Däremot är det ju möjligt att det finns ytterligare någon smygpremiär en dag tidigare för de riktiga höjdarna som blir inbjudna, du vet, de där vanliga gratisätande vimmel-vipsarna. Men ”våran” grejs blir verkligen den 16 oktober, kl. 18.00, Park, Sturegatan. Kul att du kommer! Och Lenny dagen innan är ju inte heller dålig. Lyssnade på honom förresten senast i natt, ”The Stranger Song”.

Kommentarer är stängda.