Namn

Jag har tidigare skrivit om att jag är dålig på att komma ihåg namn. Oftast kompenserar jag det med att hitta på namn på folk. Ni vet de får heta danskan eller han, polisen eller killen med BMW:n ganska länge innan jag lär mig vad de heter på riktigt. Om folk har väldigt konstiga namn så att jag inte ens förstår vad de heter, brukar jag ge upp och inte ens försöka lära mig namnen.

I 23 år har vi varit grannar med en familj som driver två asiatiska restauranger i Stockholm. Under dessa tjugotre år har jag bara lärt mig namnet på en av familjemedlemmarna. (Jag skäms faktiskt.) För någon vecka sedan skulle dottern göra en av sina två praoveckor på den ena restaurangen. Äntligen får jag veta vad de heter, tänkte jag och gav henne i uppgift att ta reda på namnen på de olika familjemedlemmarna.

Nu vet vi att hon som driver den ena restaurangen heter något på U. Det är alltid en början.

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.

2 reaktioner till “Namn”

  1. Har lite samma problem som du! Men Obama är lätt att komma ihåg. Annars har jag dålig koll på de andra grabbarna/gubbarna som bestämmer! Var det kanske därför han vann!?

Kommentarer är stängda.