När jag blir stor ska jag bli byggnadsarbetare

När jag blir stor ska jag liksom dottern bli byggnadsarbetare. Då jobbar man nämligen bara ordentligt mellan kl. 7.00 och 8.30. I alla fall om man jobbar i ett område där folk redan har flyttat in. Klockan sju körs stenklyven igång. Då skärs stenar i bitar så att de passar trottoaren och stenbeläggningen på gården. Det blir säkert vackert, men har ni en aning om vilket fruktansvärt ljud en stenklyv avger? Och kan ni tänka er hur det är att vakna till detta ljud varje morgon på sitt påsklov? Dottern och jag vet. När man sågat klart börjar man hamra, helst med någon maskin så det blir extra högt ljud och samtidigt drar man igång grävskopan, men först ställer man den utanför mitt eller dotterns fönster. Klockan halv nio går man på rast och resten av dagen står man och kliar sig i huvudet, diskuterar lite och pekar hit och dit. Långlunch och flera fikaraster avlöser dagen och sen går man hem senast klockan halv fyra. Visst låter det som ett kul jobb?

I morgon är det dock långfredag och då bör vi få sovmorgon tack vare Judas och Pontius Pilatus och stackars Jesus.

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.

5 reaktioner till “När jag blir stor ska jag bli byggnadsarbetare”

  1. Haha, jag kastar en slängkyss åt Judas håll och bugar mig lätt för PP och Jesus. Tack ska ni ha!
    Jag tror nästan att byggjobbarna gör det av ren illvilja. ”Ska vi behöva vara uppe i ottan ska alla andra slöfockar vakna också. Så det så!”
    DE DJÄVLARNA! 😉

Kommentarer är stängda.