…eller kanske asfaltsläggare…

Att jag så här på påsklovet sitter och funderar på olika jobb som skulle vara bra att ha beror på att man som gymnasielärare alltid har väldigt mycket att göra så här på våren. Det ligger nämligen tre högar med prov och uppsatser och stirrar på mig här hemma och på jobbet väntar fler. Jag blänger tillbaka på högarna och sen drömmer jag om något jobb där jag inte behöbver jobba…

För en stund sen som jag fick syn på annonsen: ” Vi söker asfaltsläggare.” Stopp ett tag, tänker kanske du, att lägga asfalt är ett tungt och svettigt jobb. Det trodde jag med tills jag träffade sonens kompis. Han hade förra våren sökt och fått jobb som asfaltsläggare. ”Tufft jobb”, sa jag, ”Var försiktig så att du inte sliter ut kroppen.” ”Jag ska inte jobba med det hela livet”, sa han och talade sen om att det var väldigt bra betalt. Nåväl, han började jobba och efter ett par veckor möttes vi igen. ”Hur går det med jobbet?” frågade jag. ”Det bästa jobb jag någonsin haft”, sa han. ”Är det inte fysiskt krävande då?” Då fick jag veta sanningen.

Han kom till jobbet klockan sju och började dagen med en fika. Sen åkte han och en äldre man ut till ett hål i gatan. De inspekterade hålet och började långsamt att jobba med att lägga asfalt i det. Grabben som var novis jobbade på, men då sa gubben som hade lång erfarenhet i branschen, att han skulle lugna ner sig. De fick inte jobba för fort för då skulle ledningen kräva att fler hål än två skulle lagas varje dag och då skulle arbetet bli för jobbigt. Sen segade de iväg till ett annat hål, inspekterade det, åkte vidare och åt lunch. Efter lunch parkerades bilen på någon vacker, lugn plats för då skulle gubben ta en tupplur. I en timme satt han i bilen och sov innan det bar iväg till dagen hål nummer två. De började laga det och sen tog de fikarast. Efter rasten satt de i bilen och vilade och sen gjordes jobbet långsamt klart. På vägen hem inspekterades ytterligare ett hål som de skulle ta om ett par dagar och sen fikade de innan de avslutade dagen.

Visst låter det som ett skönt jobb?

GLAD PÅSK!

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.

En kommentar till “…eller kanske asfaltsläggare…”

  1. Eftersom jag varit gift med en man inom vägproduktionen kan jag meddela att det du skriver är ungefär lika sant som att ”lärare bara jobbar halvtid…”

    För övrigt tvättar jag o torkar grönsaker o letar compeed för jag har köpt nya pjäxor…

    Mailar menylistan till C för godkännande…
    Åker på fjälltur på måndag. Håll tummarna för sol och skarsnö!

    Ha det gott

Kommentarer är stängda.