Skit på dig!

En av mina kändisvänner är en tuff typ. En gång när vi gick in i en butik för att fråga om priset på en dyr vara som han tänkte köpa svarade den snorkiga expediten: ”Vi stänger nu!” Min vän upprepade sin fråga och expediten sa igen: ”Vi stänger nu!” Jag som är en sån som aldrig kommer på något bra att svara när folk är otrevliga tog min vän i armen för att markera att vi skulle dra. Han vände på klacken, men innan vi gick ut ur dörren vände han sig om och skrek högt till expediten som var ensam i butiken: ”Skit på dig!” Jag hukade lite för jag tycker egentligen att man inte behöver uppträda dumt bara för att den andra gör det, men ändock kändes hans svar väldigt befriande, som en slags katharsiseffekt.

Idag sms:ade jag iväg en fråga till en person som jag vill ha så lite kontakt med som möjligt. Strax kom som väntat ett väldigt otrevligt svar. Då skrev jag tillbaka: ”Skit på dig!” Det kändes skönt må ni tro.

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.

3 reaktioner till “Skit på dig!”

  1. Ha ha bra svarat- Ibland maste man vara otrevlig fast ofta tar ett mega trevligt svar bättre- mit Freundlichkeit erschlagen!

  2. Oj då. Jag körde ut Lill Lindfors ur en butik en gång, när vi stängde. Hon var jättetrevlig tillbaka och jag har alltid haft lite dåligt samvete för det.

Kommentarer är stängda.