Om jag blir arbetslös…

Om jag blir arbetslös lärare ska jag genast gå upp till en firma som säljer kopieringsapparater och erbjuda mina tjänster. Förra veckan blev det totalstopp i en av våra maskiner och min manliga kollega gick som vanligt bara därifrån. Själv började jag öppna olika luckor och rensa stoppet genom att vrida på valsar och dra ut olika delar för att pilla bort papper. Eftersom just den här apparaten har en krånglig själ så fick jag göra denna manöver fem gånger innan min klassuppsättning som jag kopierade var komlett. Efter 27 år i läraryrket har jag liksom lärt mig en del. Det intressanta är att min kvinnliga kollega och jag numera fixar nästan vilken maskin som helst medan våra gubbkollegor bara rycker på axlarna och går därifrån. Det får vi ta upp på nästa löneförhandling.

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.