Tidens tand

Tiden går oavsett man bryr sig eller inte. I fredags var jag på den lokala puben och lyssnade på två gamla kollegor som uppträdde med sitt band. Jag har hört dem förut för c:a 25 år sedan och tyckte att de såg ut som förr. Min syster däremot påpekade att våra barn skulle tycka att det var tre gubbar som spelade eftersom alla tre hade läsglasögon på näsan för att kunna läsa noterna.( Se nedan.)  I alla fall hade de kvar musiken i blodet och det är väl det som är meningen om man är musiker.

Idag var åkte jag skidor på golfbanan i Ösmo. Min väninna tyckte att det var mycket folk. Hon har uppenbarligen inte åkt skidor i Stockholm en fin helg för jag tror att vi mötte fem personer. Två av dem vi mötte var gamla kompisar till mig när det begav sig för en sådär 30 år sedan. De var sig lika och för ett ögonblick kändes det som om tiden stått stilla. Det gör den dock inte. Den går och det gäller att ta vara på den.

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.