Kinesiskt nyår

Så har vi skålat in det kinesiska nyåret, väninnan och jag. Hon, som har bott i Kina i många år lärde mig flera användbara uttryck på kinesiska som jag tyvärr redan har glömt. Tillsammans med två amerikanskor gick vi sen till Arirang och åt Bibimbap. Där kan man också köpa systrarna Lims kokbok och laga rätten själv om man vill.

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.

En kommentar till “Kinesiskt nyår”

  1. Ja tänk så tider förändrats, när jag var barn kände jag ingen människa som varit i Kina. Numera har jag både kinesiska vänner, och kompisar som jobbar med kinesisk medicin. Och kinamat- gärna.

    Men igår kväll, bjöds jag av maken (tillfällligt på besök i Sthlm, dotter fyllde år) på Thaikrog Orkidé Medborgarplatsen. En förrättssallad så stark att jag förlorade rösten. De gjorde fel stänkte av misstag över en stark kryddning. J-ä… sen Seafood olika sorter, synd bara, min mat var seg och torrgrillad. Men makens oxfilé god. Där ser man och ibland har man inte ork att klaga då allt tar längre tid och man gäspar…Vi knöt av med en Irish Coffee. En normal fyra!
    Godkväll

Kommentarer är stängda.