Manlig påskkäring

Det ringde på dörren. Tre små påskkäringar stod utanför. Det var barnen i lägenheten mitt emot som räckte över ett påskort. Jag hade ett ägg med godis och önskade Glad påsk tillbaka sen mindes jag en påsk för en sisådär 45 år sedan då min syrran och jag klätt ut oss till påskkäringar. Lillebror, 4 år ville också vara med. Vi klädde ut honom i kjol och sjalett, målade kinderna rosiga och så gick vi iväg och önskade grannarna glad påsk. ”Åh vilka söta flickor”, utropade tanterna som öppnade. Vi neg när vi fick godis och väste till brorsan att han också skulle niga. När vi ringt på cirka fem dörrar och fått godis av alla slet plötsligt brorsan av sig sjaletten och började kränga av sig kjolen. ”Jag vill inte vara söt flicka”, skrek han högt. Arg sprang han hem och sedan dess bevisar han ständigt att han är man. Han kör motorcykel, fiskar, jagar och deltar i så många manliga aktiviteter han kan för att bevisa att han inte är en flicka. Tänk vilka men för livet en bror kan få av att fira påsk med sina syrror.

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.