Dramaten och kånken

Varje gång dottern och jag åker till Kungens kurva för att handla säger jag till henne att nu, just idag, tänker jag köpa en sån där vagn som många tanter drar efter sig när de är ute och storhandlar. ”Nej”, tjuter dottern högt. ”Då flyttar jag.” Jag svarar henne att om jag inte får köpa den där vagnen även kallad dramaten får hon allt hjälpa till att bära. För om man som vi inte har någon bil, blir det lätt mycket att släpa på. ”Jag hjälper ju till”, suckar dottern och förklarar alltid sen att hon är väldigt glad att hennes mamma som redan är 50 + inte ser ut som det, i alla fall inte på håll. ”Om du däremot köper en dramaten kommer du snabbt att se ut som 70 +,”meddelar dottern. Nu vet jag inte om hon menar att jag kommer att åldras fortare för att jag inte längre får den styrketräning som det innebär att släpa kassar eller om det är själva rullvagnen som gör mig åldrig. Det funderar jag faktiskt fortfarande på. Däremot vet jag vad jag svarade när dottern sa att hon skulle köpa en kånkenryggsäck. ”Vill du se ut som en töntig lärare?” ”Äh, de är ju inne”, svarade hon.

Lärarna eller ryggsäckarna undrar jag?

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.

En kommentar till “Dramaten och kånken”

  1. Ryggsäckarna såklart!!!

    På en sportaffär i Umeå sa de att de sålde 3-4 om dagen – vilket jag inte fattar för de är ju inte ens bekväma att bära..

    (Hur kunde du, ens för en sekund, tro att det var lärarna???)

Kommentarer är stängda.