Nästan som i sagan om Guldlock

Att vara ensamstående mamma och resa bort några dagar kan ha sina sidor i alla fall om barnet eller tonåringen ifråga har en far som inte alls tar sitt ansvar. Jag har varit på tjänsteresa några dagar och dotten har varit ensam hemma eller…?

Det första jag möttes av i hallen var dottern som kramade om mig, sen snubblade jag över en illaluktande soppåse och tre väskor och fyra par skor. I köket hade ingen torkat av bordet sen dagen innan jag åkte och diskbänken syntes knappt av olika köksatteraljer som låg utspridda där. Tvätten låg kvar på strykbrädan i vardagsrummet och på balkongen stod en burk med illaluktande fimpar. När jag gick in i mitt sovrum såg jag att några hade sovit i min säng. Tyvärr låg ingen intressant person kvar någonstans i lägenheten, om man inte räknar soppåsen förstås. Det hade annars varit lite coolt faktiskt. Tänk att hitta en liten sovande snygging någonstans!

Så riktigt som i sagan om Guldlock är det inte att vara ensamstående tonårsmamma, men nästan.

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.