I ett huj

Jag blir lika förvånad, varje gång jag försover mig, hur snabbt jag kan komma iväg hemifrån. Jag vaknade fem över åtta imorse. Eftersom min första lektion börjar kl 8.30 på fredagar hade jag väldigt bråttom. På något sätt lyckades jag vaska av mig, sätta på mig kontaktlinser, sminka mig, äta en macka som snälla dottern tryckte i min hand, ringa skolan och be kollegan att sätta upp en lapp på klassrummet att jag var på väg, borsta tänderna och rusa till bussen på rekordtid. 8.45 låste jag upp klassrummet bara 15 minuter försenad. Alla elever hade inte ens hunnit komma.

Fast det är något märkligt som händer med en när man hastar iväg så där i ett huj. Det känns som om kroppen försöker hitta rytmen hela dagen utan att lyckas. Först efter ett yogapass på kvällen kände jag mig nästan som vanligt. Fast bara nästan och nu är det snart dags att gå och lägga sig. God natt. Imorgon väntar en ny dag utan några tider att passa. Skönt!

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.