GOD SINGEL JUL

Och så hamnade vi där igen, väninnan och jag, i snacket om karlar. Hon undrar oroligt om jag tänker vara ensam och aldrig dejta någon resten av livet. Och för att skrämma mig ordentligt berättar hon historier om kvinnor som levt som nuckor större delen av livet. Det är historier om rädda, inskränkta, oroliga kvinnor som inte vill ta för sig av livet och inte alls tror på sig själva och kärleken.

”Jag är inte sån”, svarar jag. ”Jag tror på mig själv och har alldeles för mycket energi, kärlek, längtan i mig för att förbli ensam. MEN tillägger jag ….. jag går inte med på vad som helst.” Och så räknar jag upp allt jag inte  kan tänka mig hos en man… ingen gift karl, ingen soffpotatis, ingen deppotyp, ingen fattiglapp, ingen snåljåp, ingen översittare, ingen tupptyp, ingen argsint typ, ingen arbetsskygg typ, ingen som inte är klar med sitt ex.,  ingen tråkmåns, ingen humorlös typ, ingen skrävelpelle, ingen smutsig tokstolle, ingen murvel, ingen osocial typ, ingen rökare, ingen med alkoholproblem …… Den listan blir väldigt, väldigt lång.

”Det finns ingen för dig,” säger hon.”Jo, då”, säger jag för jag är optimist, ”men för första gången i mitt liv har jag inte bråttom.”

Och så önskar vi varandra en riktigt GOD JUL och jag inser att det är bättre att fira jul allena för jag vet att det finns alldeles för många som firar jul med en partner och känner sig otroligt ensamma i tvåsamheten och det kära vänner, det är mycket, mycket värre än att att vara singel.

GOD JUL!

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.

3 reaktioner till “GOD SINGEL JUL”

 1. En passande karl!
  Och jag skrattar åt sin fantastiska lista.
  Jättekul!!!
  Men Jösses, det finns ingen man som kan platsa i den.
  Män är män, de vågar inte allt det kvinnor vågar och säger sällan sanningar, såsom vi levererar dem. Med lite krut, dynamit, rosor eller tistlar.

  Lycka till – och julhelgen blev förmodligen exakt så som du ville ha den. Eller?

Kommentarer är stängda.