Om att njuta av livet

Ibland stöter man på människor som tror att just bara de vet hur man njuter av livet. Till exempel halvalkoholisten som suger i sig det tredje vinglaset i rad en måndag trots att hon drack det dubbla var kväll under helgen. Så frågar hon mig om jag vill ha. Jag skakar på huvudet för jag är trött och ska hem och sova för att gå upp i ottan dagen därpå. Hon blir märkbart irriterad över att jag inte vill skåla med henne och efter en stund kommer den där kommentaren:”Du måste lära dig att njuta av livet!” Det är ju det jag gör ditt pucko har jag lust att svara, men säger bara trött: ”Hej då”. Hur njutbart är det att vakna med svidande mage på tisdagsmorgonen av för mycket surt vin? tänker jag när jag tar trappan ner till porten. Och tungt huvud också? Att människor inte fattar att alla har olika sätt att njuta av livet.

Någon vill bara vara hemma och slappa och sova, en annan ger sig ut i naturen för att sporta, en tredje springer på stan och sitter i timmar och fikar och en fjärde gör som väninnan, dricker vin varje dag.

Jag har mitt sätt att njuta av livet och du har ditt! Låt det vara så! Och låt mig få dricka vatten när jag vill och springa i skogen när jag vill och slappa på soffan om jag så vill. För jag låter dig göra vad du vill!

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.