Lyckliga norrmän på Holmenkollen

Väninnan Hege och jag viftade med unionsflaggan i torsdags när Norge vann damstafetten och Sverige kom tvåa. Den segern kunde jag verkligen bjuda på, för vilken härlig stämning det var på läktaren i Holmenkollen när 70 000 människor hejade fram skidåkarna. Mina dagar i Oslo fick mig att tro att norrmännen eller i alla fall de skidälskande Osloborna är mycket lyckliga människor. Och jag skulle också vara lycklig om jag bodde där, för bättre skidspår får man leta efter. En 15 km tur hann vi med och sen satt vi i bubbelbadet på altanen och drack champagne. Det gäller att njuta av livet medan man kan.

En flott fest med glada paddlare  hamnade jag också på och sen flög jag hem med stil. Kronprinsessan Viktoria och prins Daniel satt fyra rader framför mig på flyget. De såg faktiskt också glada ut så vi svenska är kanske också ett lyckligt folk?

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.