Slutet och recept på salamipasta

I snart två år har dottern varit vegetarian. Jag har tålmodigt lagat vegetariskt och själv för det mesta varit ofrivillig vegetarian. Det är ingenting jag beklagar, utan har sett det som en möjlighet att pröva nya smaker.

Så bytte dottern skola till en som bara serverade vegetarisk mat. Kanske blev det för mycket av det goda? För just när jag blivit riktigt bra på att trolla fram både det ena och det andra ur det vegetariska köket började dottern tydligen att tröttna på att vara vegetarian.

Det startade med att kycklingen försvann ur kylen, sen besökte vi mormor och morfar och där serverades dotterns favorit – kalkonsalami. Den inhandlades av mig häromdagen och idag bad hon om salamipasta. Är detta slutet på hennes vegetariska period i livet? Jag vill minnas att jag också hade en sån period i tonåren.

Salamipasta för två – recept

Koka pasta för två.

Medan pastan kokar fräser du en liten lök eller en halv stor i lite olja i en stekpanna. Skär 5 – 6 cm salamikorv i bitar (kalkonsalami finns på Lidl) och lägg i pannan. Stek den lätt. Pressa i en liten vitlöksklyfta. Ös i c:a 2 dl creme fraiche, blanda i hackad persilja och rör om. Värm!

Blanda röran med pastan och riv parmesanost över. Salta och peppra efter behag. Servera med en god sallad.

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.