Om hög eller låg utbildning

Om någon skulle fråga mig om jag ville styra ett stort företag skulle jag svara: ”Nej, jag har inte den kompetensen.” Inte heller skulle jag svara ja om någon frågade mig om jag ville sitta med i riksdagen.

Tyvärr resonerar alla inte så. Företaget Sverige kan man få styra med väldigt lite eller rent av utan någon utbildning alls. Visst finns det en eller annan människa som är streetsmart, som kan väldigt mycket genom att ha yrkesarbetat, men de som inte ens har det?  Många av våra politiker har varken studerat på högskola eller arbetat inom något yrke. De har gått ut gymnasiet med ganska undermåliga betyg (om de ens orkat gå klart) och sen gjort karriär inom politiken. När man tänker närmare på det är det förskräckligt. Jag som lärare vet att det skiljer mycket i hur en studiebegåvad elev resonerar och drar slutsatser jämfört med en som knappt orkar läsa en bok. Trots det sitter det i vår riksdag en hel massa människor som varken visat framfötterna i skolan eller i arbetslivet. Det är ganska förskräckligt är det inte?

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.

2 reaktioner till “Om hög eller låg utbildning”

  1. Kort svar: Ja. Många halvfigurer på fel platser, ungefär som i andra delar av arbetslivet.

    Riksdagshuset och Rosenbad kanske är alternativ till Big Brother-huset och allt vad nu de ”famösa” byggnaderna kan heta?

  2. Det är illa. Sedan finns det ju dom som gått direkt från högskolan in i politiken och som aldrig har arbetat. Det är nog inte så bra det heller.

Kommentarer är stängda.