Så tröttsamt…

Man stöter på dem lite här och var. De där människorna som alltid  halkar in på rasistsnacket. Jag brukar försöka undvika dem, men ibland tvingas man dela sin dag med dem. Då brukar jag, när de sprider en massa dynga om svarta, om zigenare, om judar…., säga ifrån och markera att jag inte tycker att det de säger är ok. Och så brukar jag argumentera också. Fast ibland orkar jag inte, utan slår dövörat till och försöker byta samtalsämne så gott det går. Och så tänker jag i mitt stilla sinne att om rasisten skulle lägga ner lika mycket energi på sig själv och sin egen utveckling istället för att tjata om hur dåliga alla de där grupperna som han/hon hatar är, skulle han/hon vara ganska framgångsrik. Varför väljer en del att stå och stampa och tjata om någon invandrargrupp istället för att utveckla sitt eget liv till det bättre? Det är en gåta för mig.

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.