Männens Valborg

Det är inte bara religionen som är ”av män för män”. Det verkar som om Valborgsmässoafton är männens domän också. Jag promenerade iväg i kylan till den bättre förorten och där var det fullt pådrag på ängen. Ett gäng gubbar spelade jazz på den lilla scenen (väldigt bra gladjazz måste jag erkänna) och efter dem kom  för Valborg den obligatoriska manskören som sjöng in våren. Jag kan faktiskt inte påminna mig om att jag någon gång hört en damkör sjunga in våren, men jag har väl helt enkelt hamnat på fel ställen, eller? Efter kören var det dock en ung kvinnlig präst som höll ett trevligt vårtal och sen tändes elden av en man. Då gick jag hem och skippade att beskåda fyrverkeriet som förmodligen också handhades av en man. Jag var helt enkelt trött på att beundra de där männen. Nu undrar jag om våren ska fortsätta att vara så ojämlik?

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.