1 maj, min protestdag mot kommunismen.

Det är den första maj och jag har som vanligt jobbat några timmar. Jag gör det varje första maj i protest mot kommunismen och socialismen. Tidigare har jag här på min blogg skrivit om min fars farbror som blev avrättad av ryska kommunister den första maj 1946. Hans brott var att han inte hade sitt id-kort på sig. Familjen fick inget veta om hans öde förrän 60 år senare. Och han är inte den ende. Kanske var det flera miljoner människor som dog i Kina under Maos tid och fortfarande försvinner människor spårlöst där för att de har fel åsikt om saker och ting.

Att så många människor är hängivna idéer som i teorin kan verka bra, men som inte i ett enda fall i världshistorien har visat sig fungera i praktiken, är på ett sätt förvånande, men kanske ändå inte. Människor har alltid velat ha enkla lösningar, dela upp i onda – goda och i  svart eller vitt.

Ytterligheter som fascismen och kommunismen är två ganska likartade ideologier som vi människor måste ta avstånd ifrån. I en demokrati tillåts människor att tänka själva, diskutera, ha åsikter och ha rätt att ändra sig. Man får sticka ut och vara en som inte tycker som alla andra, en som törs tänka själv. Det anser jag att man inte gör när man går ut och demonstrerar på befallning den första maj.

 

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.

6 reaktioner till “1 maj, min protestdag mot kommunismen.”

  1. Tänk, jag glömde helt enkelt att gå ut och glo på Juholt..om fjantade sig i Falun/Borlänge.

    Så lamt är intresset. Hemska saker har skett genom tiderna med kommunism och förtäckt demokrati/ideologi…

    Och vad händer nu? Bävar för attentat efter Bin Ladin och Khadaffi, med söner och släkt som avrättats m m
    Ondskan har ingen gräns.

  2. Ha ha Juholt är nog inte så mycket att se. Jag tycker att han ser ut som en seriefigur. Idag läste jag dessutom att han inte alls har någon utbildning. Det stod ju att han var journalist, men det blev han genom att jobba utan utbildning på en ”sosseblaska”.

  3. If you are willing to buy a house, you would have to receive the loans. Furthermore, my mother usually uses a auto loan, which supposes to be really firm.

Kommentarer är stängda.