Tack SL!

Min favoritsysselsättning är att titta på folk och fantisera om vilka de är. Jag kan sitta i timmar på ett ställe och glo och fundera. Därför vill jag nu tacka SL för att jag i lördags kväll och natt fick tillfälle att utföra min favoritsysselsättning i två och en halv timme.

Jag var på fest i Bollstanäs. 23.47 skulle det gå en buss därifrån som skulle passa med tåget och sen skulle tåget passa med tunnelbanan hem till mig. Bussen var dock tjugo minuter sen och därmed missade jag och de andra passagerarna tåget. Jag fick en lång stund på mig att studera livet vid en pendeltågsstation i norrort en lördagsnatt och kunde konstatera att det var ganska dött. Inte många alls att glo på så det var tur att jag hade med mig en Expressen i vilken jag kunde beundra sonens bild på J-O Waldner.

Alldeles innan vi kom till Centralen blev det något krångel med tåget som gjorde att jag missade min tunnelbana. Den går inte så ofta på natten så jag fick ännu en lång stund på mig att studera alla typer av människor som rör sig i city en lördagsnatt. På perrongen vid T-centralen var det många unga män. Jag blev inte alls förvånad över att en av dem  blev ihjälslagen alldeles i närheten samma natt. Det är aldrig bra att så många unga hormonstinna och alkoholpåverkade män samlas på ett ställe på natten. En av dem försökte till och med ragga upp mig med följande replik: ” Jag har tittat på dig en stund nu och känner igen dig. Visst går vi i samma Sfi-grupp?” Jag log till svar och skakade på huvudet och sa att någon Sfi har jag aldrig läst och så tog jag en tunnelbana som inte går ända hem till mig några stationer längre bort för att få lite lugn och ro. Vid den stationen var det en hel del unga kvinnor som väntade och en glad kille som kände den ena unga kvinnan lite grann. De började prata och han lade hela sin charm på att få med sig henne hem. Tyvärr fick jag inte veta om han lyckades för min tunnelbana kom och slutligen, efter två och en halv timmes resa kom jag hem.

Än en gång, tack SL för en natt med min favoritsysselsättning.

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.