Mästarnas mästare

Det ska bli spännande att se vem som vinner i Mästarnas mästare ikväll. Jag håller på Stenis, för ingen annan verkar vara så otroligt fokuserad på att vinna som han. Han är det dessutom på ett ödmjukt sätt och man förstår nu att hans enorma framgång som skidåkare inte bara satt i benen och kroppen utan kanske framförallt i huvudet.

Maria Brandin har en helt annan taktik. Hon är mer som en ångvält som inte skulle dra sig för att skada sin motståndare för att vinna. I alla fall får man det intrycket när man ser henne på tv. Jag tyckte att det var fegt av henne att välja Billan i duellen förra veckan. Det hade varit större av henne att slå ut en man där. Att utmana och våga vinna eller försvinna.

För det är just det som gör en till mästare, tror jag.  Att man är en sån som kan satsa allt men sen förlora och säga: ”Du var bättre än jag. Grattis!” Att välja utmaningarna istället för att hoppas att motståndaren lämnar ”walk over.” Det är större. fast alla är vi ju bara människor, även Maria Brandin, Ingemar Stenmark och Anders Limpar.

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.

2 reaktioner till “Mästarnas mästare”

  1. Jag tror också. Både på Stenis i kväll och på att hans forna framgångar lika mycket satt i huvudet som någon annanstans. Många elitidrottare, precis som övriga mänskligheten, har säkert satsat lite för ensidigt i sin träning, dvs på det som rör kroppen.
    All respekt och kärlek till ”gamle” Stenis-mannen! Heja!

  2. Får alltid veta att jag inte är som ”vanligt folk”. Gillar inte sportreferat, sport i tv, sportvärlden är för mig en helt främmande värld. Jag kan inte med lögner, sportidoler dopar sig, gapar efter pengar. De som vill men inte kan blir uteslutna redan som barn om de inte ser ut att närma sig elitnivå. OK ”elitnisse” från norr lärde väl folk att åka slalom, men för mig får det vara. Jag tar min egen tur på laggen, åker långfärds, motionerar det jag orkar. Allt efter eget huvud, händer och fötter. Mästarnas Mästare lockar inte mig…Men njut du…

Kommentarer är stängda.