Putsa på allmänbildningen med Jussi

Jag hamnade på Konserthuset mitt på dagen utan biljett och man kan undra vad man gör där då?  Jo, man tittar först på några fotografier på Monica Zetterlund och sen tar man sig en titt på utställningen om Jussi Björling. Han har aldrig tillhört mina favoriter för vad visste jag mer om honom än att han för mig är låten Till havs personifierad. Nu vet jag desto mer om honom och det var mycket intressant.

Så om du befinner dig i Sommarstockholm i närheten av Konserthuset på Hötorget och vill slå ihjäl en stund med att putsa på allmänbildningen om en av Sveriges absolut största sångare ska du se utställningen om Jussi. På vägen ut finns dessutom fina foton på musiker och instrument med ljud till av olika kända och okända fotografer.

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.