Jäklar vad pigg jag blev nu

Det finns dagar och så finns det andra dagar. Idag var det en sån dag.

Jag tillhör för det mesta dem som vaknar, skuttar ur sängen och är kvittrande glad och pigg. I morse var det dock en sån dag då jag helst hade legat kvar i sängen.

I sömnen, kändes det som, vacklade jag upp, åt frukost, duschade, klädde och sminkade mig och gick till bussen. Innan jag kom fram till busshållplatsen såg jag att bussen stod och blinkade längre upp på gatan vid bommen som ska fällas upp när bussen kommer. Jag antog att bommen fastnat igen och gick därför något sömngångaraktigt till t-banan istället. Den var fullpackad av folk  och så var också den buss jag bytte till vid Hornstull. På bussen vaknade jag till liv när jag upptäckte kollegan bara fem centimeter ifrån mig. Vi hade förmodligen rört oss från Örnsberg till Hornstull bredvid varandra utan att se. Lika trötta båda två.

Och så fortsatte dagen att sega sig fram som i en dimma. Tills för en stund sen när jag kom hem och öppnade ett uppiggande besked från Natur och kultur innehållande royalty för årets försäljning av böckerna Tackla, läsförståelse, skönlitteratur, blå, röd och svart pist. Jag visste inte att försäljningen gick så bra. Pengarna  räcker ju till en liten weekendresa. Vart ska jag åka?

Jäklar vad pigg jag blev nu. 🙂

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.