Tag alltid ut lyckan i förskott!

”Hur kan du vara så glad hela tiden?” frågar väninnan. Jag drar på svaret, funderar en stund och säger sen att det är lätt. ”Hur då”, säger hon, något nyfiken. Då berättar jag att det nog är så att jag är optimist för att jag vann den där nallen på lotteriet i Lillcentrum i Handen när jag var sex år. Hon tittar skeptiskt på mig och jag förstår att hon inte tycker att jag är riktigt klok. Jo, förklarar jag, jag stod vid lotteriståndet och såg alla fina nallar. En av dem var mörkbrun och den tittade så där extra mycket på mig så jag tänkte att den, den ville jag särskilt mycket ha. Mamma som för en gångs skull hade en slant över köpte tre lotter. En till varje barn. Vi tog varsin lott och rullade upp dem.

Jag förstod inte det där med siffror speciellt bra, men medan mamma kontrollerade om vi vunnit tänkte jag att nallen nog redan var min. Jag log hela tiden över att jag nog redan hade vunnit.

Och visst, efter en stund sa både mamma och lotteriförsäljaren att  just jag hade vunnit den där bruna fina nallen. Sedan dess vet jag att det finns en möjlighet att det blir som man vill och att man alltid ska glädja sig över det. Därför kära vänner tar jag alltid ut lyckan i förskott precis som min nyvunne bekant, Benno, en kompis till min bror, skrev på Facebook:

Tag alltid ut lyckan i förskott! Om det sen inte blev som du tänkt har du i alla fall varit glad fram till dess.

Ja, nu vet både ni och väninnan varför jag för det mesta är glad och nöjd. Var det ni med.

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.

2 reaktioner till “Tag alltid ut lyckan i förskott!”

  1. Vilket bra Ordspråk,,,fantastiskt sant till och med.

    Har du kvar din nalle?

    Den är väl vägledande för all din lycka, eller?

Kommentarer är stängda.