Sydtysk braatwurstbonde? Nej, det skulle aldrig funka.

”Men den här Victor Müller då”, säger väninnan och tittar storögt på mig. ”Victor Müller?”, säger jag och ser en sydtysk braatwurstbonde med högrött ansikte, tjock mage, lederhosen och tyrolerhatt framför mig . ”Jo, han som håller på och köper Saab”, säger hon. ”Han som just satt Saab i konkurs”, säger jag. ”Vad är det med honom?” Hon ler så där finurligt och säger glatt: ”Han är singel.” Jag suckar lätt, men inom mig är sucken som ett vrål. ”Och vad ska jag göra åt att han är singel”? säger jag.  Hon ler och sen kommer den där ramsan om att jag är singel och han är singel och att vi är i samma ålder. Jag protesterar och förklarar att jag inte vill ha någon bilhandlare och eftersom han är en gubbe, över femtio så måste hon väl ändå veta att såna vill ha modeller som är runt 25, absolut inte en kvinna i samma ålder. ”Du läste väl om tv-kändisen i tidningen förra veckan?” säger jag. ”Han var femtio och blev blixtförälskad i en tjugo år yngre dansös. Inte vill Victor Mûller ha någon som jag”. Och så tillägger jag stolt: ”Jag tror inte jag vill ha någon som han.” Väninnan rycker på axlarna och säger:” Men han är rik och rätt snygg.” Jag ler och säger ”Jag är också rik, rätt snygg, men inte så förtjust i bilar som han. Det skulle aldrig funka.” Och förresten, tänker jag. Var skulle vi träffas? Vi umgås inte direkt i samma kretsar.

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.

2 reaktioner till “Sydtysk braatwurstbonde? Nej, det skulle aldrig funka.”

  1. Det är väldigt vad folk engagerar sig! Ingen har någonsin sagt till mig att jag skulle passa ihop med någon annan. Tur att jag lyckades fixa det själv till slut!

Kommentarer är stängda.