Dieter hit och dit

Med jämna mellanrum skriker tidningarnas löpsidor ut budskap om bantning. Den ena dieten efter den andra rekommenderas, bara för att visa sig farlig några månader senare. Själv har jag aldrig provat dieter. Aldrig någonsin faktiskt. Jo just det, en vår för trettio år sedan fick jag för mig att jag skulle fasta. Jag skulle bara dricka vatten och olika téer i en vecka. Efter fyra dagar höll jag på att svimma på jobbet. När jag kom hem bröt jag fastan och började äta. Det intressanta var att jag som aldrig har haft ett särskilt stort glass- och gräddsug drabbades av det så hårt att jag köpte minst två – tre magnumglassar per dag istället för kanske en i månaden. Med det här kära läsare vill jag säga att jag egentligen tror att dieter är skit. De skapar obalans i systemet och gör att man drabbas av onormala sug istället. Det enda som hjälper om någon vill gå ner i vikt är att äta normalt och nyttigt samt motionera mera.

Men vad är äta normalt? Jag har träffat överviktiga som inte alls förstår varför de ständigt går upp i vikt och sen ser jag dem dricka flera liter Coca – cola varje vecka och vräka i sig en påse chips till. Det kan man göra om man cyklar eller springer flera mil varje dag, men inte om man ständigt sitter i soffan. Det är intressant att så många inte förstår sambandet. Så om du funderar på en diet så uppmanar jag dig att motionera en timme om dagen och äta normala, men nyttiga måltider.  Själv har dottern och jag just köpt toningskor som vi ska ut och promenera med när snön försvinner. Fast än så länge åker jag i alla fall skidor. Inte för att gå ner i vikt utan för att komma i form och må bra. Dessutom sover man bra när man motionerar och stressar mindre. Se så, ut och motionera du med!

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.

En kommentar till “Dieter hit och dit”

  1. Kul att se att det finns andra som kastar fort fenomenet dieter, i slutändan är det bara något som stör kroppens system. I övrigt håller jag med i allt du skriver i detta inlägg. Ät normalt, ut och träna och framför allt må bra 🙂

Kommentarer är stängda.