Pilot

Jag har till skillnad från många andra aldrig drömt om att bli varken pilot eller flygvärdinna. Det där med att jobba i luften har liksom aldrig lockat. Däremot var det viktigt för mig att ta körkort. Frihetskänslan bakom ratten var obeskrivlig första gången jag fick låna pappas bil och burna iväg alldeles själv. För trots att det är trettiofyra år sedan jag fick mitt körkort minns jag det som det var igår.

Tyvärr äger jag ingen egen bil, men med olika bilpoolsbilar (Volvo) tar jag mig ut till skidspår och hem till vänner som bor lite avigt till. Funderingar finns på att köpa en egen bil, men än så länge är det bara funderingar. För att köpa bil är för mig som att ta mig igenom en djungel. Vilket märke ska man välja, vilken modell, och varför är bara några av de frågor som surrar i min hjärna.  Att köpa bil är kanske ännu svårare än det var att ta själva körkortet. Blir jag däremot utvald som testpilot åt Peugeot vet jag i alla fall hur en sån är att köra.  Undrar du det med? Anmäl dig vet jag!

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.

En kommentar till “Pilot”

  1. Nej, någon testpilot vill jag inte bli. I stort sett ser ju alla bilar likadana ut, det är bara storleken, färgen och priset som skiljer dem åt. Går bilen sönder och ska lagas så är det verkstad som gäller i dag – bilen är ju full med elektronik i dag som verkligen kan spöka till det.

Kommentarer är stängda.