Tjejvasan 2012

Om du gillar att köa i flera kilometer, byta spår sjuhundraåttiofem gånger och bli trött i hela kroppen så ska du absolut åka Tjejvasan. Med startnummer 9182 var det ungefär 7000 tjejer, flickor, tanter, damer och en och annan gumma före mig vid starten. Hur många det var före mig när jag kom i mål vet jag inte, men något färre var de.

Vid starten förstod jag inte riktigt varför så många stressade och försökte tränga sig fram, men det förstod jag när jag kom till den första backen där spåret smalnade. En liten stund var det totalstopp, men sen hittade jag vänsterspåret och började köra om. Och så fortsatte det i hela tre mil för mina skidor gled bättre än de flestas. Tack för det Alewalds, som vaxade och flourbehandlade mina skidor tidigare i februari. Skidorna gled verkligen superfint i nedförslöporna. Tack också till Mikaela som i januari vid en skidlektion i Bruksvallarna gav goda råd för hur man åker snabbast i backarna.  Fästet var det inte heller något fel på trots att det var svårvallat, med minusgrader vid starten och många plusgrader vid målet. För säkerhets skull hade jag lämnat in mina skidor till det utmärkta vallateamet på Team Sportia i Rättvik. Den fästvallningen höll för övrigt i flera dagar efter Tjejvasan när jag skidade runt i spåren i Idre. De 200 kronor det kostade var väl använda pengar.

Stämningen i och runt spåret var verkligen härlig och redan under loppet bestämde jag mig för att försöka vara med nästa år igen. Då får jag förhoppningsvis starta lite längre fram och kan sikta på att slå tiden 2.43 som jag nöjd stakade i mål på detta år.

 

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.

2 reaktioner till “Tjejvasan 2012”

  1. Grattis till den prestationen! Alltid lika spänstig! Contakt på Mosebacke på fredag om du har vägarna förbi!

Kommentarer är stängda.