Äntligen!

Äntligen har forskaren Björn Öckert kommit fram till det som vi lärare vetat om hela tiden; att elever som går i små klasser får bättre resultat. Det är väl egentligen ganska självklart att en lärare hinner med eleverna bättre, hinner se alla, bry sig om alla ,  hjälpa alla och kanske t.o.m. individualisera om hon/han bara har 20 elever att ta hand om istället för 32. Dessutom blir det ju lugnare i klassrummet med färre elever för även om läraren är bra på att hålla ordning så låter det mer när 32 elever drar in stolarna, vässar pennorna, hostar, nyser, snyter sig, vänder blad i boken eller viskar med kompisen än om 20 gör det. Björn Öckert har också kommit fram till att de elever som gått i små klasser också har lättare att få jobb och tjänar mer än de som gått i stora klasser. Elever som gått i små klasser betalar alltså mer i skatt! Haja det, alla ni kommunpolitiker som kräver att skolorna måste fylla klasserna till bristningsgränsen för att få ekonomin att gå runt. På sikt tjänar alla på att klasstorleken minskas. Det har vi lärare dessutom vetat om hela tiden.

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.

3 reaktioner till “Äntligen!”

  1. Ja, jag hörde också det på radio! Kul att du tar upp och skriver om det!! Visserligen var undersökningen mellan typ – 78 och -83, men fakta rules!
    Och detta är ju vad alla vill: få stöd och bekräftelse i skolan, kunna välja rätt utbildning efter skolan och få ett bra och välbetalt jobb sen. Som vi!! Eller…?
    Bra att vi #pratar om det!

  2. Det har varenda vettig människa förstått hela tiden. Det är ju logiskt. Hoppas verkligen att politikerna tar sitt förnuft till fånga och satsar pengar på rätt ställe!

    Jag läser i tidningen i dag att vissa kommuner här i Sjuhärad avsätter 6 kr per portion till maten i skolan. Hur tänker man? Vad serverar man för sex kronor?

Kommentarer är stängda.