OLIKA KATEGORIER AV KARLAR, IGEN…

Vi sitter på Fotografiska och mumsar på varsin intressant och innovativ sallad. Samtalsämnet handlar, som så ofta, om karlar.  Det finns uppenbarligen personer som stör sig på att jag ännu inte har träffat HONOM. Därför upprepar jag det jag skrev här på bloggen för ett och ett halvt år sedan.

OLIKA KATEGORIER AV KARLAR

  1.  Är de som är i vår ålder, men absolut måste ha en kvinna som är minst tio år, helst tjugo år yngre. Vi är inte intresserade av dem och de är uppenbart inte intresserade av oss. Vi är ju för gamla. ”De skulle bara veta vad de går miste om”, skrattar väninnan.
  2. Är de i vår ålder som absolut måste ha en kvinna som de inte kan prata så bra med. En skaffar sig en ryska, en annan skaffar sig en thailändska och någon krånglar till det med en kvinna från något afrikanskt land. ”Ja, ja suckar jag. Kärlek kan väl uppstå så där över nationsgränserna, men att välja någon på ålderns höst som man inte kan prata med ordentligt verkar lite knäppt. Vad ska man göra om inte prata? Inte orkar han väl hålla igång som en 25- åring längre?
  3. Är de i vår ålder som har fastnat i myten om att det är trevligt och socialt att dricka alkohol. Det är det förvisso, men inte varje dag och inte hela tiden. Då har det blivit ett beronde som tagit över och hur kul är det att leva med någon som har alkoholen som bästa vän? Nä, den personen vill vi vara utan.
  4. Är de i vår ålder som har fastnat i träningsträsket och inte kan göra något annat än träna. De kör Vasaloppet, Vättern runt, Vansbro simningen, Lidingöloppet, några marathonlopp, ett skridskolopp, några kajaktävlingar och ägnar all fritid åt att träna. Vad då gå på teater, bio, konsert, läsa böcker? Den här kategorien män har aldrig tid till något annat än att träna. Och väljer också bort alla vänner som inte tränar lika mycket. Visst gillar väninnan och jag vältränade män och visst gillar vi att träna själva, men den här typen blir bara för mycket. Såna karlar fick vi nog av i vår ungdom när vi elitidrottade själva. En karl som försöker slå olika rekord hela tiden trots att han fyllt 50 är patetisk.
  5. Är de i vår ålder som fortfarande tror att jobbet är det viktigaste i livet. Med nio och ett halvt år kvar till pensionsåldern vet i alla fall väninnan och jag att barn, familj, hälsa och vänner är mycket viktigare. En man som flyr undan livet genom att jobba vill varken väninnan eller jag ha.
  6. Är de i vår ålder som skilt sig, men ältar sitt ex och sitt gamla förhållande hela tiden. Nej tack, vi vill inte leka psykologer, väninnan och jag.
  7. Är de i vår ålder som skilt sig, men fortfarande dansar efter sitt ex:s pipa. När hon kallar så ställer de upp i vått och i torrt så mycket att man förstår att de aldrig avslutat förhållande rent mentalt. Nej ingen karlslok som tofflar under sitt ex.
  8. Är de som inte har någon egen vilja, som står med mössan i handen och om man frågar dem åt vilket håll vi ska gå svarar de: ”Bestäm du.” Visst är det kul att bestämma ibland, men i ett förhållande måste man ge och ta annars lutar båten efter ett tag.
  9. Är de som har tv:n som bästa vän. De sitter framför tv:n i vått och i torrt och ser minst tre nyhetssändningar per kväll. De svarar knappt på tilltal men hyssjar gärna åt en när man undrar något. Nä, den här kategorin karlar får fortsätta att ha sitt förhållande med tv:n.
  10. Är de som inte kan vara snälla. De saknar förmåga att säga de tre orden: ”Jag älskar dig.” Och framför allt saknar de förmåga att visa att de älskar någon. De är oftast väldigt upptagna av sig själva och tror att jorden roterar enbart för deras skull. De framhåller sig själva i alla lägen och letar för det mesta efter fel hos sina kvinnor. Oftast kan de ”hänga ut” sin kvinna genom att högt tala om hennes fel och brister inför andra människor. Dessa män är inte värda någon kvinna.

Så är det någon som fortfarande är förvånad över att jag inte har någon karl? Dessutom har jag ju ”min finska fru”, 😉 så det är lugnt.

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.