Lägg ner, gör om, förnya – IOK

Vad är det för tomtar som sitter i Internationella Olympiska kommittéen (IOK)? Enligt Expressen ger IOK  Norges damer en reprimand för att de körde med sorgband under Skiathlonloppet i lördags. ”Tävlingsarenor är inte rätt plats att sörja” har de norska damerna fått veta. Men tävlingsarenorna får byggas av människor som utnyttjas som slavar och arenorna får förstöra miljön hur mycket som helst. Inte spelar det heller någon roll att landet som arrangerar OS är odemokratiskt och har en hel del människor i sina fängelser som aldrig hade hamnat där om de bott i en demokrati. Vore det inte på sin plats att ge Ryssland en reprimand för allt detta? Men det bryr sig delegaterna i IOK ett dugg om. De har ju fullt upp med att mingla, dricka vin, äta gott,  bo flott och skryta om vilka idrottskändisar de känner.

Det är hög tid att lägga ner, göra om, förnya IOK och kanske hela OS- spektaklet. Mossiga delegater som inte kan tänka utanför boxen har inget att göra i dessa sammanhang.

#IOK#

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.