Byt ut fler krönikörer!

I Dagens Media går det att läsa om Marcus Birro och att han fått sparken från Expressen. Jag undrar hur man kan få sparken när man frilansar och tänker samtidigt att allt alltid är så uppförstorat kring den där Birro.

Han verkar vara påläst som sjutton i vissa sammanhang, men fattar tydligen ”nada” i andra. Jag har läst flera välskrivna krönikor av honom, men också andra navelskådande skrivna av en självömkande vit man i medelåldern. Min status – singel, skvallrar som du säkert förstår, att jag har fått nog av dessa män för flera år sedan.

I pjäsen ”Det är synd om papporna”, drev Unga Giljotin med bland annat Birro och andra vita medelålders män som i Sverige  får ta så otroligt mycket plats i media. Det var synd att ingen på Expressen tog upp pjäsens innehåll eller lyfte fram manusförfattarna till den. Fast dessa unga manusförfattare tillhörde så klart inte det svenska etablissemanget som ohämmat får yttra sig överallt, år ut och år in. Har ni tänkt på att det oftast är: ”Same, same but different?”

Om jag fick bestämma skulle krönikörer bytas ut oftare. En och samma människa har inte alltid så mycket nytt att berätta. Det är ganska trist att läsa olika varianter på samma tema i flera år.  Expressen och de andra stora tidningarna skulle behöva ”sparka” fler av sina frilansande krönikörer. För nog är det så att vi läsare har tröttnat på vissa av dem för länge sen?

#Birro #DagensMedia #Expressen #Detärsyndompapporna #UngaGiljotin #män #vitamedelåldersmän #krönikör

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.