Var är tjejerna?

Vem kunde tro att jag skulle bli fotbollssupporter? Jag som mest gillar individuella idrotter och inte alls varit något fan av lagsport. Men vem kan tacka nej när kära Bosse bjuder med mig på Bajenmatcher? Inte jag i alla fall. Bajen har ju alltid varit mitt lag, uppväxt söder om stan som jag är. Än har laget inte vunnit när jag har varit med, men det kommer. Förutom själva fotbollsmatchen, som är världens bästa mindfullnessövning (här och nu gäller varje sekund) fascineras jag av vilken mansdominerad värld fotbollsmatcher är. Alla spelare och tränare är såklart män och alla funktionärer runt omkring. Och det är ganska många. Finns det inga kvinnor som jobbar i fotbollens värld? Var är alla tjejer som spelade fotboll som barn? Varför engageras inte de när det är match? Är det ens möjligt att tänka tanken att en tjej kan vara fotbollsdomare, tränare, massör, linjekvinna eller funktionär? Att det nästan bara är män i publiken är också intressant, särskilt om man är singelkvinna som jag.

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.