Mulla Nasruddin

Tyskland spelar mot Turkiet och allt jag kan komma på att skriva om är min favorithistoria om Mulla Nasruddin. Första gången jag hörde den var på en Fabula storytelling festival i Stockholm för några år sedan. Då var det en turk/svensk som jag tyvärr glömt namnet på som återberättade den medan han dessutom gjorde fantastiska ljud på olika instrument till. Här kommer den:

Byborna kom och väckte Mulla Nasruddin som låg och vilade. ”Kom fort, skynda dig! Din svärmor har fallit i floden.” Nasruddin skyndade ut ur huset. När han kom ner till floden och stället där svärmor föll i ropade han: ” Var är hon?” ” ”Hon måste ha flutit iväg med strömmen, svarade byborna.” Då började Mulla Nasruddin att springa uppför floden mot strömmens riktning. ”Nej, stopp! ropade byborna. Om hon flutit med floden har hon flutit åt andra hållet med strömmen” Mulla Nasruddin stannade ryckte på axlarna och sa: ” Äh, ni känner inte min svärmor, hon gör alltid allting tvärt om.”

Och vilka jag håller på? Tyskland eller Turkiet? Ja, gissa ni bara…

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.

2 reaktioner till “Mulla Nasruddin”

Kommentarer är stängda.