Bloggar jag gillar

Jag lovade att utse sju bloggar som jag gillar. Ok här kommer de:

Silverfisken läser jag nästan dagligen. Egentligen behöver han väl ingen presentation, men livet ”down under” fascinerar mig.

Om Lindas mödor som bodybuilderbrud började jag att läsa förra sommaren. I vintras fick jag höra lite skvaller om henne så då fortsatte jag att läsa. Just nu lär hon sig leva utan att träna vilket inte är så lätt…. Det vet jag.

Dianas blogg började jag också läsa förra sommaren när jag letade efter bloggar där skribenten inte var 22 och fixerad vid sitt utseende. Ett liv på Sveriges västsida skildras blandat med mycket roligt smått och gott.

Tre trevliga bloggare som jag har träffat live är Rakotozafy , Maluca och Jocke. Rakotozafy eller Uli, som han heter på riktigt, och jag har både lärarjobbet och Tyskland gemensamt. Han är dessutom en oerhört rolig och vass skribent. Maluca skriver inte längre så ofta på sin blogg, men hon kommer säkert igen till hösten och det ser jag fram emot, för hon skriver med humor och självdistans. Jocke är dalmasen som jobbar på banverket, men just nu är pappaledig. Han syns dessutom på tv i en reklamfilm. En kul kille med en kul blogg som är värd att ta en titt på ibland. Och han har trevliga arbetskamrater.

Om jag har behov av en vardagsdikt tar jag en titt på Lenas diktblogg. Dikterna är ofta pricksäkra vardagsiakttagelser som jag gillar. Hon har dessutom gett ut en diktsamling.

Det Sid inte vet om hälsa och träning är inte värt att veta. På hans blogg får man tips om nya styrkeövningar, goda, nyttiga maträtter samt en hel del annat om hälsa. Man kan dessutom ställa frågor och få svar om smått och stort. Det Sid inte vet tar han nämligen reda på och sånt älskar man ju när man är lärare som jag.

Metros förmodligen äldsta bloggare är Tant Bruhn. Hon bor i Norrtälje och när hon blir pensionär kan hon hjälpa staden att få dit fler turister för det är få som via en blogg kan beskriva sin kärlek till en plats som hon gör.

En underbar fjortisblogg har Maja och Julia. De turas om att skriva i den och det är alltid lika härligt att läsa. Flickorna har väl vid det här laget fyllt femton, men de har kvar sin humor och fräckhet.

Två för mig ganska nya bloggar är Mickes och Papa Bears. Micke är dramapedagog och har nyligen börjat blogga. Han tror fortfarande att han ska bli rik på bloggande och med ett års bloggande i bagaget kan jag väl säga att alla bloggare blir i alla fall rika på erfarenheter. Papa Bear är en av Malucas favoriter och han skriver med ett härligt flöde om livet.

Det var fler än sju, men så är jag heller inte mattelärare.

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.

6 reaktioner till “Bloggar jag gillar”

  1. woow gick o klickade in på de du nominerade, de flesta var hur bra som helst, gillade speciellt sids sida…..
    ha en bra fortsättning

  2. En Ära*bugar* fick man kraft att sprattla vidare ett tag till 😉
    Och grymt massor med hur många grattis som helst…i förskott nästan när det hamnar på det här inlägget…lite mystiskt på gränsen till skrämmande =)

Kommentarer är stängda.