På begäran… recept på spenat- och fetaostrullar

När jag hade öppet hus för de som ville fira mig och mina femtio år i livet bjöds det på mat såklart och något som gick åt som smör i solsken var spenat- och fetaostrullarna. Receptet på dem har jag fått av min barndomskompis Monica J efter att ha ätit dem på hennes femtioårsfest. Jag gjorde i ordning rullarna två dagar i förväg, la dem i täta plastburkar i kylen och gräddade dem strax innan gästerna kom. Här kommer receptet:

Spenat- och fetaostrullar

500 gram tinad filodeg, olivolja, 3 strimlade salladslökar, ½ kg tinad och urpressad bladspanat, 350 gram smulad fetaost, 1 tsk mald muskot, 2 msk finhackad dill, 1 lätt vispat ägg, salt, seltin, peppar, olivolja. Till serveringen behövs sweet chilisås.

Hetta upp en panna med olivolja och stek löken lätt. Lägg i spenat och låt den stekas med i 4-5 minuter. Tillsätt fetaost, muskot, dill och ägg under omrörning. Smaka av med salt och peppar och tag av värmen och låt svalna.

Pensla ett ark filodeg med olivolja och skär eller klipp arket på längden i fem cm breda remsor. Lägg c:a en msk fyllning på varje remsa och rulla ihop den till en rulle.

Baka mitt i en 175 grader varm ugn i cirka 30 minuter.

Servera med sweet chilisås.

När jag hade rullat ihop en massa rullar och fyllningen var slut, men ett par ark filodeg återstod så blandade jag snabbt ihop tinad bladspenat, hackad salldslök, fetaost, vitlök, salt och peppar. Det blev också goda rullar så med lite fantasi kan man röra ihop sin egen fyllning.

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.

En kommentar till “På begäran… recept på spenat- och fetaostrullar”

Kommentarer är stängda.