Om skitsnack, avundsjuka, kvinnor och män

Manlig vänskap gör mig sjukt avundsjuk (metro.se) skriver Cissi Wallin och sen berättar hon om alla dessa väninnor hon har som ägnar livet åt att gnälla, vara avundsjuka på och elaka mot varandra. Jag vet precis vad hon menar. Det är ingen tillfällighet att jag väljer bland mina väninnor och att jag ibland föredrar att samtala med män. Nu ska jag väl i ärlighetens namn inte dra alla män över en kam. Det finns faktiskt massor av män som älskar att snacka skit om andra också.

Bra att veta kan vara att människor som alltid måsta älta vad andra gör för fel  i allmänhet har låg självkänsla. De känner sig mer värda om de hittar fel på andra. Folk som gnäller tillsammans känner ofta gemenskap genom att gnälla. Det har jag skrivit om tidigare här på bloggen. Det finns olika sätt att tackla problemet på men jag anser att

Cissi Wallin bör göra följande:

 1. Välj dina väninnor med omsorg.
 2. Säg ifrån när du tröttnar på gnället.
 3. Gå där ifrån om du inte står ut. Ibland är det bättre att vara ensam.
 4. Bli en som uppmuntrar, ser något gott i alla och berömmer folk. Du kommer att bli älskad och andra kommer att vilja ta efter dig.
 5. Umgås med män om du trivs bättre med dem. Det är härligt att ha killkompisar.
 6. Vet att du är värdefull. Öva upp din egen självkänsla. Det är en färskvara så den får du jobba med hela livet. Lär ut det till andra.
 7. Lägg din energi på att utveckla dig, utbilda dig, vara kreativ och föra ditt liv framåt.

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.

2 reaktioner till “Om skitsnack, avundsjuka, kvinnor och män”

 1. Rara du! Jag jobbar ständigt på allt det du nämner och i ärlighetens nman så har jag väldigt bra vänner nu. Det har varit några år av skitmående pga energitjuvar och elakingar(jag har självklart inte vart en ängel själv, man har sina ups and downs) Men för att kunna vara en bra vän så behöver man likasinnade som också GER. Det är ju samma grej som med kärleksrelationer, det kräver jobb. Tar upp detta eftersom såpass många jag möter pratar om det, klagar över det…

  Hoppas även du omger dig med riktigt fina människor! Det är du såklart värd.

  Kärlek, C.

Kommentarer är stängda.