Dagens skörd

Som lärare får man, om man har tur, gå på Skolforum på Älvsjömässan en gång per år. Jag var där idag.

Först hamnade jag på ett seminarium om betygssättning. Kollegan och jag funderade länge på om vi blivit förflyttade en 15 år bakåt i tiden för vi hade hört allt ihop förut, flera gånger dessutom. När det återstod en halvtimme av seminariet uppstod en liten paus och då smet vi ut. Nog för att vi lärare med åren blir lite tröga och långsamma, men nej, tack vi behöver inte höra samma sak många gånger och vi kan både läsa och minnas vad vi läser.

Istället besökte vi havet av utställare och tog för oss av det som bjöds. Tre hårda mintkarameller, en rollokola, ett äpple, en penna, några reklamblad, en katalog, en reflex, en lärobok och en pocketbok blev årets skörd. Lärarförbundet bjöd på gratis kaffe, men det var slut och det var också tygkassarna i en monter. Det var många år sedan sen vi fick pengar från skolan att handla något nytt material för, så vi var lyckliga över det vi lyckades samla på oss gratis.

Väldigt glada åt vi lunch bara för att på eftermiddagen deltaga på ännu ett seminarium. Denna gång var det de nya ämnesplanerna i svenska som det skulle informeras om. Föreläsaren började med att ursäkta sig att det inte fanns några kopior på ämnesplanen att tillgå och sen började han läsa högt ur den i stället. När han hummat och läst i en halvtimme gick jag! Läsa kan jag göra själv och dessutom har jag jobbat med dessa ämnesplaner en hel del den sista tiden.

Seminariet i religion var inställt så mässbesöket blev kortare än planerat och det kan man ju bara vara glad över.

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.

2 reaktioner till “Dagens skörd”

  1. ALLA JOBBSEMINARIER VERKAR LIKADANA.

    Den som jobbat länge i samma bransch har i regel hört allt till – viss leda.
    Förhoppningsvis har de yngre och nya sina sinnen och ron spända för vad som presenteras…

    Skulle vara kul att veta hur många konferenser/seminarier man betat av under fyra decennier i respektive yrke.

  2. Ha, ha! Jag gick inte ens dit. Är det vid såna här tillfällen som man märker att hjulet uppfinns igen och igen – och att vi kanske har jobbat ganska länge?

Kommentarer är stängda.