Få bilen levererad av Thorsten Flinck?

Ett bilföretag har under våren och försommaren haft en reklamdrive i en av våra svenska kommersiella tv-kanaler. Vid köp av bil (Mini cooper) får man den hemkörd av Thorsten Flinck! Jag vet inte hur bilfirmans reklamavdelning tänkte. Själv skulle jag aldrig vilja få en dyr, ny bil hemkörd av Thorsten. Har karln ens ett körkort? Eller tänker de att hans tvillingbror Rickard ska jobba som stand in?  Och om Thorsten nu har körkort, skulle det inte kunna bli lite för mycket dramatik under vägen?

Tänk följande scenario:

Man sitter hemma och väntar på att få den nya, dyra bilen hemkörd. Efter en alldeles för lång väntan ringer man bilfirman. De upplyser om att Thorsten kört därifrån på avtalat klockslag. Dagen efter läser man på löpsedlarna:

”Thorsten Flinck bytte ny bil mot kokain på Stureplan!”

eller

”Thorsten Flinck bytte ny bil mot boende i Christiania.”

eller

”Thorsten Flinck köpte coffeeshop i Amsderdam för ny bil.”

eller

”Thorsten Flinck bytte ny bil mot stor påse amfetamin i Polen”

Men låt säga att han trots allt inte använder droger längre, för det kanske är så att bilfirman verkligen vet vad de gör och ger honom den andra chans som alla människor är förtjänta av. Hur blir det då? Jo, kanske hamnar man i följande drama:

Man står vid fönstret och väntar på bilen. Den kommer bara lite försenad rullande nerför backen, tvärnitar utanför porten och stannar mot en lyktstolpe. Ut vacklar en förvirrad Thorsten men en galet konstig hatt på huvudet. Han lämnar bildörren öppen och när man kommer ut ur porten möts man av Thorsten Flincks och Christer Sjögrens duett dånande ur högtalarna. Thorsten är redan lite förvirrat på väg mot tunnelbanan medan han med knuten näve i luften skanderar:”Länge leve teatern!”, så  man sätter sig bakom ratten och glädjer sig åt att nyckeln är kvar i tändningslåset. Då hör man snarkningar från baksätet och känner doften av alkohol. Där ligger en aspackad Christer Sjögren och snarkar. Man parkerar bilen och inser att man måste få ut karln ur bilen. Med kraftiga ruskningar väcks Christer Sjögren till liv och baxas ut ur bilen och med enorm styrka släpar man in karln i porten, hissen och till slut lägenheten. Där somnar Christer på köksgolvet medan man förbrilt ringer runt till hans polare, Lotta Engberg och Kicki Danielsson. De lovar att komma till undsättning och medan man väntar på dem vaknar Christer Sjögren till liv och börjar sjunga. När Lotta och Kicki äntligen kommer bjuder man hela gänget på kaffe (givetvis Gevalia eftersom besöket är helt oväntat) och sen drar de äntligen hem. Dagen efter kan man läsa på löpsedlarna:

”Christer Sjögren i otrohetsdrama med ensamstående kvinna i förort.”

Jag undrar om bilfirman verkligen har tänkt på detta?

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.