Same, same but different…

Så var det dax igen för helgfirande i detta avlånga land. Och som vanligt tar vi fram, sill, lax, potatis, kött av något slag, nubbe, öl och vin. Av maten och vädret att döma (det ösregnar idag hos mig) är det svårt att veta om det är jul, påsk, Kristi himmelsfärd, midsommar, Alla helgons dag eller jul vi ska fira. För det är inte bara maten som är nästan densamma när vi svenska firar helg, vädret varierar inte speciellt mycket heller. Vem minns inte midsommarafton 1987? Det var sju plusgrader och som nybliven morsa hade jag glömt handskarna hemma när vi gick ut. Fingrarna var stelfrusna efter att ha skjutit vagnen i en timme. Och om jag inte minns fel var det varmare på nyårsafton ett halvår innan.

Ändock håller vi på! Envisa, sega och uthålliga svenskar. Så värst mycket dans kring midsommarstången blir det kanske inte imorgon, men en skål för sommaren och en önskan om bättre väder framöver.

Glad midsommar önskas alla bloggläsare!

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.